# MAG IK BINNENKOMEN?

Over het project: Saskia houdt van mensen en hun levens van alledag vol complexiteit, ervaringen en herinneringen. Ze vertelt verhalen over mensen die ze kent uit de buurt waar ze woont . Ze verhaalt in reeksen portretten, interieurs en stillevens. Aandachtig kijkt ze, vaak bij herhaling, één keer is te weinig. Er schuilt tastzin in haar werk; ze raakt je aan.

Ienke Kastelein (beeldend kunstenaar en docent).Mag ik Binnenkomen? gaat over mensen bij mij uit de buurt waar ik woonde (Rivierenwijk, Utrecht). Gerard, Antoinette, Bep en Cor, Ruurd, Anneke en Fia. Ik heb ze geportretteerd omdat ze mij opvielen. Intuïtief voelde ik aan dat ze me iets te vertellen hadden. Op een bepaalde manier zijn ze anders, maar in ieder van hen herkende ik ook iets van mezelf.

Mijn ontmoetingen met hen heb ik vorm gegeven in een serie handgemaakte boekjes. Ieder een eigen boekje met zijn of haar eigen verhaal. Het zijn intieme, persoonlijke documenten geworden; werelden waarin je binnentreedt.

Het beeldverhaal en de tekst zijn als twee losse boekjes gebundeld. Je kunt ze apart bekijken. Inmiddels heb ik de verhalen ook ingesproken. Op de website kun je door de boekjes bladeren en tegelijkertijd de verhalen beluisteren.