# MAG IK BINNENKOMEN?

Gerard, Antoinette, Bep en Cor, Ruurd, Anneke en Fia. Mensen bij mij uit de buurt waar ik woonde.(Rivierenwijk, Utrecht). Ik heb ze geportretteerd omdat ze mij opvielen, intuïtief. Op een bepaalde manier zijn ze anders, maar in ieder van hen herkende ik ook iets van mezelf. Om te spreken met Gerards woorden: ‘Het is toch ook leuk voor jou om mij te fotograferen, want wij zijn toch heel anders.’ Maar is dat eigenlijk wel zo?

Mijn ontmoetingen met ieder van hen hebben geresulteerd in een serie handgemaakte documentaire portretboekjes. Ieder een eigen boekje met zijn of haar eigen verhaal. Het beeldverhaal en het tekstboekje zijn als twee losse boekjes gebundeld. Je kunt ze apart bekijken. Het zijn intieme, persoonlijke documenten geworden; werelden waarin je binnentreedt. Als je de foto’s bekijkt word je nieuwsgierig naar het verhaal en als je het verhaal hoort, wil je de foto’s weer opnieuw bekijken. Op de site kun je door de boekjes bladeren en de verhalen beluisteren.